v
Het leven is druk. Je hebt een gezin, je hebt een carrière, je hebt een gezin, je hebt een huis – je hebt waarschijnlijk veel verschillende dingen die je tegelijk zou kunnen koken als je dat zou willen. Maar wie heeft er tijd om de juiste uitrusting te halen. Er is altijd een excuus om de apparatuur niet te hebben. "Ach, die betalen ze toch in het restaurant". De ironie is dat ze niet betalen voor de apparatuur – ze betalen misschien een beetje voor de fooien die ze je geven voor het voedsel dat je eet. Maar ze betalen niet voor de apparatuur.
Ik houd van koken. Ik ben een kok. Maar de afgelopen jaren heb ik manieren moeten vinden om sommige van mijn vrienden en familie te verrassen. Ik besteedde veel tijd en moeite aan het bezoeken van restaurants en proberen indruk op ze te maken. Het werkte niet altijd. Ik zou vroeg aankomen, in strakke, lichte kleding, liters koffie drinkend, met een oude trui en groene sokken aan. Hoewel ik zelden teleurgesteld was, was ik er nooit helemaal zeker van dat ik de afwas zelf zou kunnen doen.
Maar onlangs liep ik tegen een opgelost probleem aan. Ik was mijn creamer vergeten, maar zonder een likje of zelfs een diepe kop koffie om me wakker te maken, zou ik niet de moeite nemen om ernaar te zoeken. Dus, onopvallend, strompelde ik naar de gootsteen in mijn huis, voelde me een beetje parochiaal, en keek naar het recept dat ik had voor gebakken kip met aardappelen. De aardappelen zouden tot in de perfectie worden geroosterd. De kip zou op duizend verschillende manieren klaar zijn. De aardappelen zouden worden gegooid met een vleugje olijfolie en besprenkeld met scherpe cheddarkaas; de kip zou worden versierd met het sap van een hele citroen, oh, en ook nog een jalapeno. Maar de echte ster van de show zou de pot met vet zijn die over het deksel van de pot met vet kookt. De rookprompt zou de geur zijn van iemands favoriete brouwsel, en voor de prijs van een maaltijd, wie zou'
Ik herinner me de details van die maaltijd niet – ik herinner me wel dat ik kip en aardappelen serveerde en chocoladekoekjes at. Maar ik herinner me wel dat het een geweldig feest was, en de pot met vet kookte voor mij. De volgende dag droomde ik ervan smaakvolle maaltijden te maken zonder de hele dag boven een fornuis te zwoegen, en ze in een diepe pan goudbruin te frituren. De gedachte was zo aanlokkelijk, en toen ik het eenmaal waarmaakte, kon ik niet stoppen met erover na te denken. Natuurlijk kookte het niet zo goed voor mij, behalve dat het intense karamelbrood er steeds uitkwam, maar ik hoopte stiekem dat ik de volgende keer dat ik het maakte, mezelf wat meer zou kunnen stelen en genieten van het heerlijke geur van gegrild eten.
Af en toe rijd ik mijn meisje 's ochtends naar school en bij elke stop praat ze over verjaardagsfeestjes en gloeiend over de voedsellampen die ze zouden dragen. Ze heeft nachtmerries over die saaie oude dingen die we ons nooit kunnen veroorloven om in de oven te zetten. (Haar lerares op de lagere school lijkt te denken dat ik gek ben en geeft haar tonnen A's terug!) Ook al kunnen we het ons niet veroorloven om een gewone oven te kopen, we moeten toch ver achterblijven in de keuken om haar vrienden vermaken. Dus komt de prozaïsche gasgrill binnen.
De gasbarbecue die ik heb gekocht is zo groot en zo helder als een traditionele houtskoolgrill, maar hij is ingesloten en het vuur is vrij laag. Het is zo laag dat de warmtestraling eigenlijk naar de onderkant van de grill gaat. Dit is een geweldig idee, want het voedsel verbrandt meteen tot het punt van braden, waardoor de bereidingstijd tot een minimum wordt beperkt. Dus terwijl ik het vlees van het rooster schraapte, droop het nog steeds mooi, dankzij de 8 Utility Stands.
Terwijl ik kookte, produceerde het nog steeds veel warmte, ook al was het zwart. De resultaten waren beter dan ik normaal kan koken, en ook erg handig, gezien hoe weinig ruimte het in beslag neemt. Normaal gesproken moet ik smaak opofferen voor de kosten, maar hier kan ik het rechtvaardigen omdat de grill bijna niets kost.
Ik moet ook toegeven dat ik een fascinatie heb voor alles wat met gas te maken heeft. Dat, en het feit dat ik ervoor betaald krijg. De moeder en ik roosterden persoonlijk tijdens het prime ribseizoen op gasgrills en gebruikten ook regelmatig de houtskoolgrill. Dus nam ik wat tijd om te leren over gasbarbecues en erachter te komen wat ik leuk vind voordat ik mijn grootste investering kocht om mijn achtertuin te raken.<|einde toch.